Yvonne Spoor – Sas van Gent

“Lang leve de lol, carrière maken, geld verdienen en opgaan in  relaties is allemaal najagen van wind. Mensen veranderen, relaties eindigen, geld raakt op, populariteit verdwijnt. Gods liefde is oneindig en betrouwbaar”

 
Ik ben christelijk opgevoed door mijn ouders. Heb altijd geloofd in God. Ondanks dat ik niet naar de kerk ging en iedereen om me heen niet geloofde, heb ik altijd vastgehouden aan God.  Ik kwam toen ik gestopt ben met studeren thuis te zitten. Kon niet werken vanwege RSI die ik opliep in de supermarkt waar ik destijds werkte en nieuw werk vinden was daardoor ook lastig. Ik was eenzaam en wist niet hoe het verder moest. Kon niet werken, had geen vrienden in de buurt want die studeerden nog of woonden ver weg. Via mijn broer kwam ik in een kerk terecht waar geleerd werd dat God heel persoonlijk tegen je praat. Hij spreekt door mensen heen, door situaties heen, door de bijbel heen. Tot dan toe voelde het vaak alsof ik tegen het plafond praatte als ik bad. Ik ben toen mee geweest naar Soul Survivor, waar er voor bevrijding gebeden werd, diep van binnen had ik niet aanvaard wie ik was en dat ik goed was zoals ik was, door wat mensen in het verleden tegen me verteld hadden. Iemand had een boodschap van God voor mij, terwijl ze helemaal niet wist wie ik was, vertelde ze me dingen die ik tegen niemand verteld had. Dit kon niet anders dan God zijn.

Sindsdien heb ik Gods liefde echt voor mezelf leren accepteren, ik ben goed zoals ik ben. Ik ben geliefd. God zorgt voor me, dat zie ik door kleine dingen heen. Zo kwam ik terug in contact met een vriendin die op dat moment door dezelfde moeilijkheden ging als ik, we begrepen elkaar compleet. Dat zie ik als een geschenk van God.  Toen ik geen werk had, was ik zo druk met solliciteren, ik moest en zou het regelen en baalde dat het niet lukte. Op een bepaald punt zei ik ’s avonds tegen God:  “als U het wilt, blijf ik thuis zitten, ik heb er vrede mee. Ik leg het in Uw hand”. Ik had het ook echt losgelaten en had er vrede mee. De volgende dag werd ik al gebeld en kon ik meteen aan het werk. Toeval zou je zeggen, maar voor mij is het niet zo. Het is een zoveelste bevestiging dat God bestaat. Hij geeft vrede in mijn hart als ik mijn problemen bij Hem breng. Dat heb ik niet als ik mijn problemen aan mensen vertel, dan blijf ik nadenken en kan ik het niet loslaten.
Een ander voorbeeld was toen ik heel mijn leven met een jongen deelde via msn, we chatten maanden, toen hij me ineens liet vallen had het leven voor mij geen zin meer. Ik kon niet vrolijk meer zijn. Na een paar dagen bad ik ’s avonds of God mij weer vreugde wou geven omdat ik er op deze manier geen zin meer in had. De volgende morgen was ik vrolijk, écht vrolijk en ik begreep echt niet waarom ik vrolijk was. Pas later bedacht ik me dat ik daar zelf om gevraagd had.

Voor mij is het zeker dat God bestaat. Lang leve de lol of carrière maken en geld verdienen, opgaan in de relaties is allemaal najagen van wind. Mensen veranderen, relaties eindigen, geld raakt op, populariteit verdwijnt. Gods liefde is oneindig en betrouwbaar. Ik geloof dat de aarde geschapen is door een almachtig God, dat zie ik in alles wat hier is. De zonsondergang, de bomen, de bloemen, mensen… We zitten zo fantastisch in elkaar, aan alles is gedacht. Dit kan geen toeval wezen, zeker geen oerknal. Uit een knal is kan alleen maar chaos ontstaan.