Danny Goethals – Axel

Ik zat daar in de kerk en toen ze begonnen te zingen werd ik zo gegrepen door de liefde van GOD door zijn HEILIGE GEEST dat ik huilde en huilde. Ik vroeg JEZUS om vergeving en ontving vergeving. Ik had het gevoel dat ik 100 kg lichter woog. Ik was wedergeboren! Mijn vrienden dachten dat ik stoned was maar ik zei: nee man, ik heb JEZUS gevonden!

 

Ik was een alcoholist en drugs verslaafde. Mijn verhaal begint bij mijn opvoeding. Ik kom uit België en daar heb je in ieder dorp minstens 4 kroegen. Mijn ouders waren alcohol verslaafd en al heel vroeg was drank als levensstijl volstrekt normaal.

Mijn moeder hield zelf een kroeg open . Ze had de gewoonte vrolijk mee te drinken met de klanten. Mijn vader was er één met losse handjes en het vernederen van mij hoorde daarbij. Op jonge leeftijd was ik een instrument in mijn ouders’ handen om hun frustratie te uiten. Daardoor werd ik steeds angstiger en onzekerder. Het gebeurde heel veel dat ik van de lagere school kwam en mijn ouders bezopen op de bank lagen en ik voor mezelf moest zorgen. Eerlijk gezegd kan ik een paar boeken schrijven over mijn jeugd. Ik begon steeds meer en meer te drinken en op mijn 14e jaar begon ik joints te roken. Ik kan je zeggen dat de combinatie van alcohol en joints je geen goed doet. Het zorgde ervoor dat ik op mijn 18e verjaardag in de psychiatrie terecht kwam (in België: vergeleken met Nederland: daar ga je 100 jaar terug de tijd in.).

Ik was paranoïde en suïcidaal. Wanneer ik in de psychiatrische inrichting was, werd het alleen maar erger. Ik kreeg per dag hoge dosissen medicijnen; dat was voor mij een chemisch harnas. Maar mijn geest bleef gekweld dag na dag. Ik zwierf ook rond zonder een vaste verblijfplaats. In de winter meldde ik mij aan bij de psychiatrische inrichting om onderdak en voedsel. Ik kreeg dit steeds zonder problemen, omdat ik inmiddels invalide was verklaard. Ik ben meerdere malen in afkick klinieken geweest. Niks heeft mij geholpen. Toen ik eens rondzwierf kwam ik in een huis voor daklozen in Gent terecht. Daar kreeg ik een ontmoeting met GOD!

Ik ben katholiek opgevoed, maar mijn ouders waren niet echt een christelijk voorbeeld. Ooit kreeg ik in mijn jeugd eens van een meisje uit de USA een bijbeltje (nieuw testament). Ik was daar enorm blij mee, omdat ik vrijwel nooit cadeautjes kreeg. Ik koesterde dat cadeautje heel sterk. Ik las erin, maar begreep er niks van. Toch droeg ik het overal mee. Het bracht me geluk als ik de grens overging om drugs te halen. Op een dag toen ik dakloos was en verbleef bij een katholieke broeder in Gent, las ik erin. God sprak zo duidelijk:  “Danny, als je blijft gebruiken kom je het koninkrijk van GOD niet binnen!!” Ik was zo geschrokken dat ik spontaan het laatste stuk hasj uit het raam gooide.

De volgende dag ging ik het snel zoeken maar het was weg, dus ging ik naar de tramhalte om naar een dealer te gaan. Alleen bleef die tram heel lang weg. Ik wist dat er een evangelische gemeente in de Burgstraat was. Ik voelde heel sterk dat ik daar heen moest. En de tram kwam maar niet. Ik zei: “oké GOD als je bestaat dan wil ik als ik aanbel dat de deur opengaat anders ben je mij kwijt’. Zo gezegd zo gedaan: Ik kwam aan, alles was potdicht en donker. Ik belde aan en 5 minuutjes later ging er een licht aan. Toen vroeg ik: “Ik wil christen worden, hoe doe je dat?” De man beloofde mij de eerstvolgende zondag op te halen. Hij hield zich aan zijn belofte. Ik zat daar in de kerk en toen ze begonnen te zingen werd ik zo gegrepen door de liefde van GOD door zijn HEILIGE GEEST dat ik huilde en huilde. Ik vroeg JEZUS om vergeving en ontving vergeving. Ik had het gevoel dat ik 100 kg lichter woog. Ik was wedergeboren! Mijn vrienden dachten dat ik stoned was maar ik zei: nee man, ik heb JEZUS gevonden!

Een ding weet ik nu meer dan zeker: Ik ga nooit meer terug! Wat ik nu heb is meer dan alle crack, pijpjes, XTC, paddo’s of wat voor dope dan ook. Ik ben liever dronken in de Geest van God dan van de alcohol of…