Ariёtte Hoogerdijk – Axel

“Het pesten had diepe sporen nagelaten. Ik kon kiezen of er mijn hele leven mee worstelen en het slachtoffer worden, of het bij God neerleggen zodat Hij het kan dragen.”

De basis van mijn geloof heb ik te danken aan mijn ouders en familie. Zij hebben me op christelijke wijze opgevoed, iets wat echt onbeschrijfelijk belangrijk voor mij is. Door hun heb ik op jonge leeftijd Jezus al leren kennen. Ik ben dus opgevoed met het geloof, maar ik geloofde ook zelf al vanaf jonge leeftijd. Op de basisschool werd ik altijd gepest. Ik had daar geen enkele vriendin en hoorde nergens thuis. Maar ik heb me nooit echt alleen gevoeld, want ik had wel een vriend, namelijk Jezus. Ik wist altijd dat Hij er voor me was en voor me zorgde. Het maakte niet uit wat de andere kinderen deden of zeiden, want ik wist altijd dat Hij bij mij was. Het pesten had diepe sporen nagelaten. Ik kon kiezen of er mijn hele leven mee worstelen en het slachtoffer worden, of het bij God neerleggen zodat Hij het kan dragen. Gelukkig heb ik het laatste gedaan. Ik kan nu oprecht zeggen dat ik ze vergeven heb en iedereen het beste toewens.

Een  paar jaar later op 24-05-2004 kreeg ik op school een film te zien over een highschool in Amerika. In de film werd aan een meisje de vraag gesteld: “Geloof je in God?”, terwijl een geweer op haar hoofd werd gezet. Ze wist zeker dat als ze ‘ja’ zou zeggen, ze neergeschoten zou worden. En ze zei: “Ja!”. De dood van Cassie Bernall heeft in Amerika een grote opwekking teweeg gebracht. Mij liet het ook niet met rust.  Ik begon te denken. Wat zou ik doen? Hoever zou ik gaan voor Jezus? Ik besloot toen: heel ver. Ik ga mijn hele leven totaal aan Jezus geven en Hij mag ermee doen wat Hij wil. Omdat Hij mijn enige vriend was, wist ik dat ik het niet zonder Hem kon. Ik kan dan toch niet anders dan Jezus volgen en helemaal voor Hem gaan?

Ongeveer een jaar daarna kreeg ik verkering met Willem-Jan. Samen hebben we God helemaal gevonden. Op 03-09-2009 zijn we getrouwd en ook het huwelijk zijn we met z’n drieën aangegaan. God, Willem-Jan en ik. Het is echt het beste huwelijk wat je, je maar kan wensen. Ik heb twee vrienden aan beide kanten.  Het maakt niet uit wat ik doe,  ze houden allebei ontzettend veel van me en zijn er altijd voor mij.

Het is niet altijd makkelijk geweest hoor. Ik heb jarenlang Coeliakie gehad. Dat is een glutenallergie, waarbij je erg ziek wordt als je gluten eet. Dit zit o.a. in tarwe,rogge,gerst. Ik was altijd erg moe, want doordat mijn darmen kapot werden gemaakt door de ziekte, kon ik geen vitamines of mineralen opnemen.  Als ik per ongeluk toch wat gluten had gegeten in een sausje of zo, dan was ik meestal drie dagen ziek. Eind 2010 kwam ik in het ziekenhuis terecht met klachten aan mijn maag. Daar werden testen gedaan. De internist kwam met de uitslag. Het was een maagontsteking, maar hij zei nog meer… Hij vertelde mij dat hij geen spoortje meer van de Coeliakie kon vinden. Ik geloofde er niks van. Ik was immers zo vaak moe en ziek geweest. Op aanraden van de arts heb ik toch wat gluten (een stroopwaffel) gegeten. Voor het eerst werd ik er niet ziek van.  Ik heb gelijk mijn ouders gebeld en hun verteld dat ik genezen was van de Coeliakie. Mijn moeder was even stil en zei toen zacht:” Dat kan wel kloppen. Je vader en ik hebben al die jaren elke dag gebeden dat je ervan zou genezen.“ Toen was het mijn beurt om stil te zijn. Dus door het gebed van mijn ouders ben ik genezen en kan ik alles eten en doen wat ik wil. Lieve pappa en mamma, ik ben jullie hier eeuwig dankbaar voor. Zo zie je maar, de kracht van gebed is veel sterker dan je denkt. Zelf heb ik nooit om genezing gebeden. Ik had er vrede mee, maar mijn ouders gelukkig niet. Nu kan ik mijn genezing gebruiken als mijn getuigenis voor Jezus en tegen jullie zeggen dat gebed echt werkt. Hou dus nooit op met bidden, maar blijf geloven.

Tja, wat kan ik nog meer zeggen? Jezus en Zijn kracht zijn zo duidelijk in mijn leven, dat ik niet anders kan dan Hem dienen en volgen. Als teken hiervan heb ik Hem die zelf zonder zonden was en ons is voor gegaan in de doop, gevolgd en ook al mijn zonden afgelegd door de doop. Op 19-06-2011 ben ik door de doop in een nieuw leven met Hem opgestaan. Mijn leven is erg veranderd. Van het stille gepeste meisje, tot de vrouw die ik nu ben. Het leven met Jezus is een grote ontdekking en ik kan niet wachten om te zien wat Hij nog meer in mijn leven kan doen en waar Hij mij heen leid.

Jezus is de Heer over mijn leven. Als het nog niet jouw Heer is. Vraag hier dan om in gebed. Je hebt niks te verliezen. Het enige wat kan gebeuren is dat het gebed verhoord wordt…