Levi van Belzen – Terneuzen

“Langs de kant van de snelweg werd ik stilgezet bij de vraag: Als ik nu dood was gegaan, waar zou ik dan terecht gekomen zijn?”

Hoewel ik in een christelijk gezin ben opgegroeid en dus jarenlang preek na preek heb aangehoord, geloofde ik niet in een God. Ik had juist een sterke afkeer tegen het geloof en ik verzette me ertegen. In mijn tienerjaren begon ik te rebelleren zoals veel jongeren dat doen. ‘k Zocht mijn geluk in drugs en seks alhoewel ik ook wel wist dat dit maar tijdelijke gelukkige momenten waren.

Op een dag reed ik met een vriend van me naar Rotterdam waar we hadden afgesproken met een paar meisjes. We reden in mijn auto en halverwege viel mijn maat in slaap. Even later viel ook ik in slaap, wat een ongeluk tot gevolg had. Alleen het dak van mijn auto was niet beschadigd de rest lag in elkaar maar wonder boven wonder hadden wij er niets aan over gehouden. Langs de kant van de snelweg werd ik stilgezet bij de vraag: Als ik nu dood was gegaan, waar zou ik dan terecht gekomen zijn? Ik wist dat het slecht met me afgelopen zou zijn. Op dat moment werd ik overtuigd in mijn hart en wist dat ik hier niet verder mee kon gaan, omdat ik anders meer kapot zou maken dan ik eigenlijk zou willen.

Mijn moeder vertelde wel eens over Jezus en over conferenties waar ze naar toe ging. Niet veel later na het ongeluk ben ik met haar meegegaan. De spreker vertelde over wie Jezus was en wat Hij voor ons gedaan heeft. Uiteindelijk vroeg hij wie Jezus zou willen leren kennen. Dit wilde ik ook en ik ben naar voren gegaan. Daar stonden mensen klaar die met me wilden bidden. Ik weet nog goed wat daar gebeurde. Ik vroeg om vergeving voor de dingen die ik fout had gedaan. Op het moment dat ik dat deed kwam er een enorme warme liefde over me heen. Ik wist dat er wat in me veranderd was en dat ik nooit meer dezelfde zou zijn. Ik voelde me letterlijk 10 kilo lichter en was enigszins opgelucht. Later die dag gebeurde er van alles waar ik niet mee bekend was, namelijk het feit dat Jezus ook geneest.  Verschillende mensen werden ter plekke genezen en bevrijd van allerlei demonen. Ik stond perplex en ik dacht: ‘Als dit nou allemaal waar was wat er hier gebeurt, waarom weten dan zo weinig mensen hiervan?’ Ik begon dit tegen veel vrienden en kennissen te vertellen over wat mij daar is overkomen.

Deze ontmoeting met Jezus heeft mijn leven totaal op zijn kop gezet. Ik ben anders naar het leven gaan kijken op een positieve en hoopvolle manier. Ik heb mijn school weer opgepakt, ben gestopt met drugs en meiden en ben een 1-jarige trainingsschool gaan volgen in Zelhem. Deze Bijbelschool heeft mij nog vaster in het geloof gezet en ‘k ben nog meer over God te weten gekomen. Vandaag de dag ontdek ik steeds meer dingen over wie God nou eigenlijk is. Het is geweldig om te zien hoe God levens verandert. Van mensen die op zoek zijn naar waar ze al heel hun leven naar zoeken. En laten we eerlijk zijn: ‘Als iemand zegt dat je Hem moet zoeken, dan zal Hij zichzelf toch ook laten vinden?’ God was echter al heel mijn leven op zoek naar mij, maar ik kwam er pas achter op het moment dat ik erkende dat ik hem nodig had. Wat er mij is gebeurd heeft hij voor miljoenen mensen gedaan. Wat je ook gedaan hebt in je leven, van kleine dingen tot grotere dingen. Weet dat er een God is die je heeft gemaakt, die van je houdt, die jou zonden wil vergeven en die voor je klaar staat. Hij wil dat je ziet dat leven met Hem het allerbeste voor je is. Dus maak die beslissing in je leven en wacht niet af. Vraag het God zelf en ga ernaar op zoek. Wat is je meer waard, het tijdelijke leven hier of het leven met God dat na de dood nog voort blijft gaan?